31 Aralık 2007 Pazartesi

Kuzuların Yılbaşı Kurabiyesi


Bu hafta sonu o kadar çok işim vardı ki sanki saatler bana yetmedi.Ama bu arada aklım hep bloguma yeni birşey ekleyemediğimdeydi.Geçen hafta oğlumun kreşinde yılbaşı partisi yapıldı.Günler öncesinden parti için bir şeyler yapmak istiyordum.Fakat yoğunluktan olmadı.Bende bu pazar günü,partiye olamadı bari yılın son gününde kuzucuklara kurabiye yapayım dedim.Bu kadar işin arasında hiçte kolay olmadı ama Efe'nin kurabiyeleri süslerkenki sevinci bütün yorgunluğumu unutturdu.Şekilleride süslemeyide beraber yaptık.Zaten resimden belli oluyordur.(Bu arada fotoğraf makinemden dolayı resimlerim biraz kötü görünüyor.en kısa zamanda yenisini almak gerekiyor sanırım.)Ama ne yazıkki yarın sabah işe gidicem ve ben hala tarif yazıyorum:))).Neyse ne yapalım bu hafta da böyle olsun.Kuzular hepinize Afiyet Olsun...

Malzemeler:
250 gr. oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 ad. yumurta
7 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kg.)
Gıda boyası

Royal Icing (süsleme için)
250 gr. elenmiş pudra şekeri
1 yumurta akı
4-5 damla limon
1 paket vanilya
Gıda boyası

Yapılışı:Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamuru 10 dak. buzdolabında bekletip merdaneyle yarım cm. kalınlığında açıyoruz.Kurabiye kalıplarıyla isteğimiz şekli verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kenarlarının rengi değişmeye başlayana kadar pişiriyoruz.Sonra fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakıyoruz.

Royal Icing hazırlanışı:Yumurta akını iyice kabarana kadar çırpıyoruz.Daha sonra içine diğer malzemelerini katarak tekrar çırpıyoruz.Kaç renk kullanacaksak o kadar parçaya bölüp her birini farklı karıştırma kabına alıyoruz.Gıda boyalarını katıp renklerin güzel olması için iyice karıştırıyoruz.Ve malzememiz hazır.

Daha sonra soğuyan kurabiyelerin üzerini istediğiniz şekilde ve renklerde süslüyoruz.Afiyet Olsun...

Peynirli Açma

Sıcacık mis gibi peynirli açmalar

Hafta sonu kahvaltıları için muhteşem,sıcacık ve yumuşacık açma hamuruyla yapılmış bir tarif.Ben bu tarifi çok kullanırım.Aynı malzemelerle açma,minik pizzalar,simit gibi bir sürü değişik sunumlu lezzetler hazırlıyorum.Şimdiden Afiyet Olsun.

Malzemeler
1 bardak ılık su
2 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 paket maya
Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kg.)
Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
İçi için peynir

Yapılışı:Yoğurma kabında ılık suyun içine mayayı ve şekerin 1 kaşığını koyarak mayalanmasını bekliyoruz.Daha sonra sırasıyla bütün malzemeleri içine karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Bu hamurun üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alarak elimizle yuvarlak açıp içine peyniri koyuyoruz.Kapatacağımız kenarlara pişerken açılmaması için yumurta beyazı sürerek yarım ay şeklinde kapatıp tepsiye diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek tekrar yaklaşık yarım saat mayalandırıyoruz.Ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp sıcak servis yapıyoruz.Afiyet Olsun...

10 Aralık 2007 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATLERİ ETKİNLİĞİ 8

Kase Pizza

Bu pizza tarifini Home Tv. kanalındaki bir programda gördüm.İtalya'da oldukça meşhur bir pizza restoranında yapılıyordu.Ve tabi hemen denemek istedim.Gerçektende yapımı hem çok pratik hem de çok lezzetli.Bütün malzameler kasenin içinde kalıp direk ısıya maruz kalmadığı için lezzetleri birbirine çok güzel karışıyor.Sunumu kolay ve güzel tek porsiyonluk,hafta sonu kahvaltıları için ideal.Mutlaka denemelisiniz...

Malzemeler
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı ılık su
1/2 paket maya
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemesi (Miktarları tamamen isteğe ve kasenin büyüklüğüne bağlı)
Kaşar peyniri
Sosis
Salam
Sucuk
Domates (mutlaka)
Salçalı sos(2 yemek kaşığı salça,2 yemek kaşığı sıvıyağ,2 yemek kaşığı su,kekik,tuz,puk biber)

İlk önce ılık su ve şekerle mayayı mayalandırıyoruz.Daha sonra bütün malzemeleri ekleyerek pizza hamuru yapıyoruz.Yaklaşık yarım saat beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kullanacağınız kaseden bir parmak taşacak kadar yuvarlak açıyoruz.
Fırına dayanıklı kaselerin içine kaşar peyniri,salam,sosis,sucuk,küp küp doğranmış domates ve salçalı sosu diziyoruz (sırası hiç önemli değil).Açtığınız hamurun etrafına kaseye yapışmaması için sıvıyağ sürüp kasenin üstüne kapatıyoruz.Fırın tepsisine koyup 160 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkar çıkmaz bir tabağa ters çevirip servis yapıyoruz (Kaseden hemen çıkarmazsanız kaşar peyniri kaseye yapışır).Afiyet Olsun...

8 Aralık 2007 Cumartesi

Profiterol

Profiterol
Ve işte sonunda meşhurrr profiterol tarifimide yayınlıyorum.Çok zahmetli ama bir o kadar da lezzetli ve bereketli bu tatlı kalabalık davetler içinde çok kurtarıcıdır.Bir gün önceden hazırlayıp davet günü tatlı telaşını unutabilirsiniz.

Beze Malzemeleri
100 gr margarin
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
4 adet yumurta
İç Kreması
1/2 litre süt
1 su bardağı şeker
3 kaşık un
1 paket vanilya
1 kaşık margarin
Çikolata Sosu
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 kaşık un
2 kaşık kakao
1 yumurta
1 kaşık margarin
150 gr. bitter çikolata

Beze Yapılışı: Bir tencerede su,margarin,tuz ve şekeri koyarak margarin eriyene kadar ocakta karıştırıyoruz.Eriyince içine elenmiş unu sürekli karıştırarak ekliyoruz ve bir süre daha pişiriyoruz.Daha sonra ocaktan alıp ılınıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.Hamur elimizi yakmayacak kadar ılınınca yumurtaları teker teker kırıyoruz ve bir tatlı kaşığı yardımıyla fırın kağıdı serilmiş tepsiye sık aralıklarla şekilsiz olarak dizip 160 derecelik fırında 30 dak. pişiriyoruz.
Krema Yapılışı: Margarin hariç bütün malzemeyi karıştırarak muhallebi yapıyoruz.Kaynamış muhallebiyi ocaktan alınca hemen margarini ilave ederek karıştırıyoruz.Soğuyunca bezelerin içini dolduruyoruz.
Çikolata Sosu yapılışı : Çilolata ve margarin hariç bütün malzemeyi karıştırarak pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra margarini ve çikolatayı ekleyerek ocağı kapatıyoruz.Tamamen soğuyana kadar sürekli karıştırarak içleri krema dolmuş bezelerin üzerine döküp soğuk olarak servis yapıyoruz.

7 Aralık 2007 Cuma

Kavala Kurabiyesi


Kavala Kurabiyesi

Bu tarifte halamın mutfağından...
İşte komşu ülke Yunanistan'dan çok lezzetli bir kurabiye.Fakat halamın inanılmaz yaratıcılığıyla biraz değiştirilen ve daha da lezzetli hale gelen bu kurabiyeyi oğlum doğduğu zaman halam konuklara ikram etmek için hazırlamıştı.Lohusa şerbetiyle çok güzel bir ikili oluşturmuştu.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 kahve fincanı pudra şekeri
6 kahve fincanı nişasta
6 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 su bardağı badem veya fındık (iri çekilmiş)
Üzeri için pudra şekeri

Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.(Kurabiye hamurları oda sıcaklığında margarinle yapıldığı için yoğurdukça elinizin sıcaklığından sürekli yumuşar.Bu yüzden çok fazla yoğurmadan şekil vermeye başlamak gerekir).Hamuru 3 parçaya bölüp herbir parçayı yuvarlayarak uzatıyoruz.Üzerlerine biraz bastırarak hafif düzleştiriyoruz ve baklava dilimi şeklinde kesip 160 derecelik fırında üzerleri pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından alınca üzerlerine pudra şekeri serperek soğuk olarak servis yapıyoruz.

3 Aralık 2007 Pazartesi

Üzümlü Çörekler (Schnecken mit Rosinen)

Üzümlü Çörekler (Schnecken mit Rosinen)

Bu çokkk lezzetli çörek tarifini canım arkadaşım ve adaşım Cafe İkra'nın yaratıcısı İlker'in blogundan aldım.Ve tarifini onun ağzından yazmak istedim.Tatlı hamur işlerini sevenler için(benim gibi) inanılmaz güzel bir lezzet.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.İlker'cim tekrar ellerine sağlık...Oraların değişik tatlarından yeni tarifler bekliyorum...

Hamur
500 gr. un
200 ml süt
100 gr. tereyağ
1/2 paket yaş maya
50 gr. şeker
1 çay kasığı tuz
Iç malzeme
1 paket vanilyali puding
1/2 su bardağı kuru üzüm
Glazur
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı su

Ilık sutu, eritilmiş tereyagını ve mayayı hamur yoğurma kabında karıstırın. Unu, şekeri ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
Bu arada vanilyalı pudingi hazırlayın.
Mayalanan hamuru merdaneyle yaklaşık 50 x 50 cm açın.
Üzerine vanilyalı pudingi sürüp kuru üzümü üzerine serpin.
Hazırladığınız hamuru rulo yapın ve 2 cm kalınlığında kesin.
Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 180 derecede pişirin.
Bu arada Glazürü hazırlayın. Pudra şekerini su ile karıştırın.
Çörekler soğuyunca Glazürü fırça ile üzerine sürün.

Special design for İlker'in Mutfağı by GeCe